Spring naar inhoud
Dit plan wordt uitgevoerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan wordt uitgevoerd.

Geld praatjes met geld maatjes

Door: Patricia Rodrigues
8 december 2021

Laagdrempelig, een luisterend oor en praktisch advies van iemand die zich in een vergelijkbare financiële situatie bevindt.

Schulden, baan verlies, ziekte. Om maar een paar dingen op te noemen die er voor kunnen zorgen dat jij je financiële grip  kwijt.     Vaak overschaduwd door angst en schaamte. Factoren die er voor zorgen dat iemand niet tijdig om hulp vraagt. Velen voelen zich minder(waardig) na contact met instanties. In overleg met Lichtpuntjes van Mariahoeve, bedacht ik dat we een gezamenlijke doel kunnen laten samen smelten. Geld praatjes met geld maatjes is mogelijk in de vorm van een vaste open spreekuur voor iedereen toegankelijk die er op dit gebied behoefte aan heeft of ergens tegen aan loopt of hulp nodig heeft. Voor één ieder die de grote stappen nog niet durft te nemen. Een maatje die even andere, voornamelijk praktische inzichten kan bieden of mee denken of zelfs kan helpen meer grip en inhoudelijk begrip voor eigen financiële situatie te krijgen.
Maar bovenal iemand die wil luisteren en ervaring heeft met het omdraaien van ieder dubbeltje.
Het idee is om met maximaal €500 een basis pakket samen te stellen bestaande o.a. uit een budget boek, wat markers, schrijfwaren en een map met tabbladen, zodat mensen wat makkelijker aan een eigen financiële reis kunnen starten. Niets is fijner dan bewust zijn van wat nog wel kan of zou kunnen als je doelen hebt om na te streven.

Argumenten

Argumenten voor

Naomi Barki-van Vliet | 8 december 2021 23:07

Ik vind jou zo'n prachtige powervrouw echt mijn steun heb je ik ben blij dat je nog je plan hebt ingediendArgumenten tegen

Geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteOpnieuw

Annuleren