Spring naar inhoud
Dit plan wordt niet uitgevoerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan wordt niet uitgevoerd omdat het plan te weinig stemmen kreeg tijdens de stemronde.

feestweek jongeren en ouderen

Door: lavin ismail
8 december 2021

we willen een week organiseren met activiteiten voor jong en oud waar een jonger persoon gekoppeld wordt aan een ouder persoon.

Activiteiten voor jong & oud in de wijk Mariahoeve, stadsdeel Haagse Hout

 

Mijn klasgenoot en ik willen de doelgroepen  jong en oud bij elkaar trekken. We willen graag de leerlingen  van de ‘François Vatel’ VMBO school en de bewoners van het Florence - Verpleeghuis Mariahoeve uit deze wijk met elkaar in contact brengen. Met deze twee doelgroepen willen we activiteiten uitvoeren.

Het is de bedoeling dat zij elkaar gaan begeleiden en stimuleren. De activiteiten, die we hiervoor hebben uitgekozen, zijn gezellig maar ook leerzaam voor beide groepen. de activiteiten worden uitgevoerd in ‘De Feestweek’. Tijdens feestweek zullen er verschillende activiteiten gehouden worden.

De eerste activiteit waar wij aan dachten was koken. De leerlingen en ouderen worden opgedeeld in tweetallen en bereiden samen een gerecht. Deze worden ook geserveerd, waarna ze gezamenlijk gaan dineren. 

Verder geven de leerlingen een ICT les aan de ouderen. Daarbij wordt informatie gegeven over het gebruik computers (desk tops / laptops / tablets), smartphones, sociale media’s. Veel ouderen hebben afstand tot de digitale wereld.

Ook gaan er Workshops  ‘salsa dansen’ gegeven worden. Bij deze activiteit maken ze ook weer duo’s en doen deze in groepjes van twee actief mee met de salsa. een activiteit waar voldoende bewegen wordt is ook belangrijk.
 
 Dan wordt er ook nog een ‘bingo avond’, ‘theekransjes’ en ‘speed dates’ uitgevoerd.  Dit zijn ook gezellige babbel momenten waar de ouderen en jongeren, tussen door, met elkaar in gesprek gaan over hunzelf en hun levensloop. 

 Verder worden er ook nog ‘beweegspelletjes’ georganiseerd. Deze activiteit bestaat uit drie verschillende spellen waarbij actief mee wordt gedaan door beide groepen: 
 - 1e spel: balgooien, de jongeren en ouderen zitten tegenover elkaar en de bal gaat zigzag rond, 
 - 2e spel: blikwerpen, dat spreekt voor zich, 
 - 3e spel: ringwerpen, daarbij tracht je een ring om de hals van een fles heen te gooien. Argumenten

Argumenten voor

Geen reacties geplaatst

Argumenten tegen

Geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteOpnieuw

Annuleren