Spring naar inhoud
Dit plan wordt niet uitgevoerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan wordt niet uitgevoerd omdat het plan te weinig stemmen kreeg tijdens de stemronde.

Vergeten speeltuin tussen Roggekamp en Haverkamp

Door: Ilse seinen
6 december 2021

Van de vergeten speeltuin tussen de Haverkamp en Roggekamp willen wij een aantrekkelijke plek creëren voor jong en oud.

Tussen de Haverkamp en Roggekamp ligt een veelbelovende groene, ruimte. Momenteel wordt die ruimte nauwelijks gebruikt. De speeltuin is sterk verouderd en weinig uitdagend en het voetbalveld is slecht onderhouden en zit vol kuilen. Voor de buitenspelende kinderen in dit deel van de wijk, zijn de speeltuinen aan de Vlaskamp en wijkpark De Horst niet toegankelijk zonder begeleiding van een volwassene, vanwege de drukke, doorkruisende wegen.
Daarom zouden wij de speeltuin graag vernieuwen door er nieuwe speeltoestellen voor verschillende leeftijden te plaatsen. Op de plek van het voetbalveld willen we een pannakooi met onderhoudsvrij kunstgras plaatsen. Voor de tieners komt er een tafeltennistafel. De volwassenen worden niet vergeten, hiervoor willen we een aantal fitnesstoestellen plaatsen.
Er is een enquete gehouden onder de directe buurtbewoners waar ruim 70 reacties op zijn gekomen. De plannen zijn afgestemd op de onderzoeksresultaten.
Het plan zorgt voor een verhoging van het woongenot en binding met de buurt, door meer kansen voor kinderen om lekker buiten te spelen en elkaar op een veilige plek te ontmoeten. Ook voor jongeren en volwassenen is er de mogelijkheid om te sporten en elkaar te ontmoeten.


Argumenten

Argumenten voor

Ilse seinen | 6 december 2021 18:06

Ik ben voor, omdat er nu weinig gebruik wordt gemaakt van de ruimte en er weinig te doen is voor kinderen in dit deel van de wijk.
Het voetbalveld is in zeer slechte staat. Door alle kuilen loop je het risico een blessure op te lopen.Lonneke Dijkstra | 6 december 2021 21:44

Helemaal eens dat ook in dit deel van Mariahoeve kinderen van alle leeftijden veilig moeten kunnen spelen. De plek leent zich ook prima voor recreeren voor volwassenen - zoals dat ook bij andere speelparken (in heel haagse hout) is gerealiseerd. Stem, want ook andere speeltuinen verdienen de aandacht!Kasper van der Gugten | 7 december 2021 01:08

Het huidige trapveldje is te hobbelig en wordt daardoor in de praktijk nauwelijks gebruikt, zonde en terwijl er wel behoefte is aan een voetbalveld. Ook ontbreken er speeltoestellen voor alle leeftijdsgroepen in deze kinderrijke buurt.Raymond Beijersbergen van Henegouwen | 7 december 2021 11:32

Even een balletje voetballen is gevaarlijk vanwege alle kuilen, vooral voor de ouders / ouderen. Toch spelen hier vaak en graag kinderen - er is echt voldoende animo om hier te spelen.
Ook graag de speeltoestellen uitbreiden.Michael James Lucas | 13 december 2021 11:24

Door alle nieuwbouw rondom Haverkamp is de wijksamenstelling aan het veranderen en komen er veel gezinnen met jong kinderen hier wonen. De huidige speeltuin is treurig en hard aan vervanging toe. Een (inclusief) speeltuin (zoals voorgesteld door Özgür Savas) voor alle leeftijden is zeer gewenst. Dan kunnen onze kinderen gewoon hier veilig in de directe omgeving spelen.Argumenten tegen

Geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteOpnieuw

Annuleren