Spring naar inhoud
Dit plan wordt uitgevoerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan wordt uitgevoerd.

Multifunctionele ruimte voor jongeren

Door: Michiel van den Ingh
6 december 2021

De ruimte van Staedion aan het Catharinaland moet multifunctionele ruimte worden voor jongeren met deelgebruik van verschillende aanbieders

Mijn naam is Jerry Luyten, ik ben bewoner van Mariahoeve met een mooi idee voor onze jeugd.  
De ruimte van Staedion aan het Catharinaland 388 moet een multifunctionele ruimte worden voor jongeren van 12 t/m 25 jaar waarbij er sprake is van deelgebruik door verschillende aanbieders. 
In samenwerking met Staedion, Hophopje en het opbouwwerk van Voor welzijn wil ik aan het Isabellaland in de gemeenschappelijke ruimte een plek voor- en door jongeren inrichten.  
Jongeren kunnen helpen met schilderen en stucen onder begeleiding van een professional om hun skills en eigenaarschap voor deze ontmoetingsplek te vergroten. Als de plek is ingericht kunnen hier verschillende activiteiten voor- en door de jongeren verschillende activiteiten georganiseerd worden zoals; bokslessen, ontmoeting/vrijetijdsbesteding, taal- en rekenondersteuning, gamen, tafeltennissen, films kijken, enzovoort waarbij sport, spel en leren centraal staat. Om dit aanbod te realiseren wil ik samenwerken met buurtbewoners, ouders, lokale ondernemers, sportaanbieders en andere samenwerkingspartners die de doelgroep jeugd iets te bieden hebben. Zo kan het een plek van de wijk worden waar iedereen elkaar kent en naar elkaar omkijkt. De regels ten aanzien van het gebruik van de ruimte en directe omgeving gaan in overleg en samenwerking met de jongeren opgesteld worden waarbij overlast voor omwonenden vermeden wordt. De plek is aangrenzend aan de Playground Isabelland wat de gelegenheid geeft om daar ook buitensport activiteiten te organiseren zoals bv. voetbal en basketbal. Ook Buurthuis de Landen waar over het algemeen de oudere doelgroep komt is aan de overkant wat kansen biedt om op het gebied van contact tussen jong- en oud te vergroten en de samenwerking aan te gaan.  


Argumenten

Argumenten voor

Geen reacties geplaatst

Argumenten tegen

Geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteOpnieuw

Annuleren