Spring naar inhoud
Dit plan wordt niet uitgevoerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan wordt niet uitgevoerd omdat het plan te weinig stemmen kreeg tijdens de stemronde.

Lichtpuntjes aan het werk

Door: Naomi Barki-van Vliet
5 december 2021

Steun gevraagd voor 2 netwerkbijeenkomsten voor het opzetten van een eigen onderneming binnen stichting Lichtpuntjes van Mariahoeve.

Lichtpuntjes aan het werk biedt:

1-  Werk dat aansluit bij de passie en drive van een ieder uit Mariahoeve die mee gaat werken.

2- Loopbaanontwikkeling staat voorop dus juist ook inzet op hetzij herscholing of bijscholing of taalontwikkeling.

3-- Werk van betekenis in het sociale domein bieden waarbij de focus ligt op menselijke waardigheid en de mensfactor terugbrengen in de zorg. 
Wij willen de informele zorg opzetten voor mensen in een sociaal isolement in onze wijk door bijvoorbeeld psychiatrische problematiek, armoede of sociale eenzaamheid. Daarbij kun je denken aan alles wat hun kwaliteit van leven vergroot van een gesprekje tot samen koken en erop uitgaan. Echte aandacht voor elkaar.

4-- Voor de wijk juist door de wijk laten uitvoeren. 
De buurtkracht juist inzetten voor eigen wijk zal de sociale cohesie enorm ten goede komen.  Waardigheid verleen je mensen door hun inzet voor de wijk op verschillende gebieden zoals groenvoorziening, duurzaamheid en zorg voor elkaar juist letterlijk uit te betalen. Een loon dat recht doet aan de waardigheid van degenen die zich inzetten waarvan je goed kunt leven ipv amper overleven. 

5-- Gelijke lonen voor een ieder die meewerkt niemand is groter of gewichtiger.
Groots zijn in het samenwerken en impact maken in onze omgeving en met elkaar een schakel in het geheel vormen is wat telt. Het is de grootheid van iemands hart die van belang is om mee te kunnen werken binnen ons prachtige concept.

5-- Een loon dat gekoppeld is aan de sociale impact die je kunt gaan maken niet gekoppeld aan je papiertjes. Zodat  mensen die nu door de samenleving aan de kant zijn gezet, mogen opbloeien en zien dat de grootheid van je hart en naastenliefde door actief mensen in je omgeving te helpen zeer waardevol is en daarom uitbetaalt mag worden. Op deze beschutte manier weer gaan proeven van de arbeidsmarkt en weer mogen gaan functioneren in volle potentie zal een prachtige stepping stone bieden naar ander betaald werk.


Argumenten

Argumenten voor

Ben Lachhab | 5 december 2021 09:59

Iedere kans om de kansloze burgers te versterken is een kans.Marilva Lepelblad | 5 december 2021 10:06

Ik ben voor , omdat het een mooi initiatief is en gelijkheid van groot belang is.Imane Aoulad | 5 december 2021 10:07

Lichtpuntjes van Mariahoeve is er voor de wijk!Margreet Schuemie | 5 december 2021 11:08

Menselijke waardigheid en beloning daarvoor op eerlijke wijze zijn randvoorwaarden voor een goed (samen)leven.Bianca Smit | 5 december 2021 11:50

Ik ben voor omdat de Lichtpuntjes geweldig werk verrichten voor de wijk. Ze zetten zich altijd keihard in voor anderen en dit is weer een geweldig initiatiefMaria Hoenstok | 5 december 2021 11:55

Ik ben erg blij wat er allemaal voor het wijk mariahoeve wordt gedaanRenske Koenders | 5 december 2021 19:36

Veel mensen net buiten de boot vallen en daarom bijvoorbeeld zelfs geen Voeselbank-eten of kleren krijgen.Bregtje van Thiel | 6 december 2021 10:34

Onder de bezielende leiding van Naomi Barki doet de stichting Lichtpuntjes van Mariahoeve en afgeleide initiatieven immens veel goeds met en voor de buurr. Ik ondersteun daarom ook dit initiatief van harte.Carlo Jones | 6 december 2021 23:18

Toppers zijn jullie en doen goed werkArgumenten tegen

Geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteOpnieuw

Annuleren