Spring naar inhoud
Dit plan wordt uitgevoerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan wordt uitgevoerd.

Zomerevenement voor ouderen in Mariahoeve & Marlot

Door: Wim van Noort 62
1 december 2021

Een leuke, gezellige en interessante middag voor vereenzaamde ouderen in de wijk met optredens, workshops en presentaties.

Doel van dit evenement is om ouderen uit de wijk met elkaar en met jongere wijkbewoners in contact te brengen en ze een leuke, gezellige en interessante middag te bezorgen.
 
De achtergrond van dit voorstel is dat de wijk veel eenzame ouderen kent en dat die eenzaamheid door de pandemie en de daaraan gekoppelde maatregelen vermoedelijk alleen maar toegenomen is. Dit evenement is bedoeld om ouderen uit hun isolement te halen en hen ook handvatten te bieden om meer te bewegen en meer contacten te krijgen. We kiezen hierbij voor de zomer, omdat dan veel reguliere activiteiten stilliggen en (eventuele) kinderen van ouderen dan vaak vakantie hebben. 
 
Het karakter van het evenement is een middag in Podium NOORD en zo mogelijk ook in het Wijkpark (afhankelijk van het weer en het aantal organisatoren) op een middag (van 12.00 tot 17.00 uur) in juli of augustus. De aanwezigen krijgen een programma voorgeschoteld met optredens, presentaties en workshops. Vanzelfsprekend zullen er volop hapjes en drankjes te krijgen zijn. Daarnaast is er een markt met kraampjes waar allerlei zorg- en welzijnsorganisaties zich kunnen presenteren. Het streven is dat tenminste honderd ouderen dit evenement bijwonen.
 
Voor de optredens denken we niet aan allerlei dure artiesten maar het lijkt ons juist leuk als kinderen, jongeren en jongvolwassenen uit de wijk, maar ook ouderen zelf, een optreden verzorgen, of dat nu zang, dans, cabaret of toneel is. Bij de presentaties denken we aan korte maar krachtige lezingen over thema’s als vitaliteit en veiligheid. Bij de workshops willen we ons vooral richten op bewegen en vitaliteit. Bij de catering willen we vooral plaatselijke ondernemers betrekken.

Wij, dat wil zeggen Zonnebloem Haagse Hout, willen dit project uitvoeren samen met andere partijen in de wijk, zoals Voor Welzijn, Sportief Plus, Lichtpuntjes, Stichting RIK, T.I.M. Fysiotherapie, Podium NOORD en Buddy Netwerk.


Argumenten

Argumenten voor

Ria Duivenvoorden | 7 december 2021 11:43

Ik ben voor omdat er weinig belangstelling is op dit ogenblik zowel van gasten alswel van vrijwilligers van de Zonnebloem in Haagse Hout en er best wel war nieuw leven i mag komen.Henny Schippers | 7 december 2021 14:35

Het is belangrijk om ouderen en jongeren met elkaar in contact te brengen zodat er belangstelling en begrip is voor elkaars manier van leven .Argumenten tegen

Geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteOpnieuw

Annuleren